Dé verrassing van de Ronde: "Ik ben het gewoon om in strontweer te koersen"

BELGA
De jonge Mads Pedersen is dé ontdekking van deze Ronde van Vlaanderen. De 22-jarige Deen van Trek-Segafredo trok op tachtig kilometer van de finish in de aanval en dat leverde hem twee uur later een plek op het podium op. "Tweede, dat had ik niet verwacht", straalde hij. "Hier ben ik heel blij mee."

Pedersen ging op een tussenstuk tussen de Muur en de Pottelberg in de tegenaanval samen met Van Emden, Weening en Devriendt. Met zijn vieren reden ze vrij snel tot bij de vroege vluchters. Daarna volgde een afvallingsrace. Terwijl zijn gezellen één voor één afhaakten, overleefde hij telkens. Alleen Terpstra volgen, lukte niet. Hij was wel sterk genoeg om de groep met Sagan en co. af te houden.

“Het was een zware koers, maar ik vind koude en regen geen probleem om in te koersen”, zei hij. “Ik train bijna het hele jaar in dit strontweer. Ik zeg niet dat ik ervan houd, maar ik geef er ook niet om.”

Voor de start stond Pedersen in de hiërarchie van de ploeg op plaats drie, na Jasper Stuyven en John Degenkolb. “Het opdracht van de ploeg was dat ik vroeg moest aanvallen. Zo kon ik de andere teams onder druk zetten. Als ik werd teruggegrepen, kon Jasper nog iets proberen in de spurt.”

In twee jaar bij de profs heeft Pedersen best al wat mooie uitslagen bij mekaar gefietst. Vorige woensdag werd hij nog vijfde in Dwars door Vlaanderen. Begin februari won hij een rit in de Herald Sun Tour. Vorig jaar was hij onder meer de beste in de Ronde van Denemarken — Jasper Stuyven reed toen een hele week in zijn dienst. In 2016 werd hij nationaal kampioen en won hij een rit in de Ronde van Noorwegen.

Photo News
BELGA
BELGA11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Antoine Van De Velde

  Nog eens de beelden bekeken van de ronde en gezien dat Pedersen steeds in de wielen reed van Langeveld en Van Baarle. Hierdoor had hij nog meer reserve dan die twee sterke Nederlanders op het ogenblik dat Terpstra erbij kwam. Yves Lampaert had het ook al gemerkt in DDV dat Pedersen aan het linke ballen was. Het blijft natuurlijk een top resultaat voor deze jonge belofte, al zal men hem niet zo maar blijven mee nemen in de toekomst.

 • Henkie Janssen

  Straffe gast als je dit kunt op 22. Jammer dat hij niet net zoveel aandacht krijgt als van Aert.

 • rudi meir

  Aangename kennismaking met een 'straffe' gast, je moet het maar doen op je 22!! Boonen was er zo ook ééntje!

 • Marc Verschaeren

  Geweldige prestatie van deze jongen , moest hij in de ploeg gereden hebben van Terpstra de winnaar ! .

 • Freddy van Puymbrouck

  Iedereen heeft het over van Aert en toegegeven Wout heeft het fantastisch gedaan,maar wat moeten we dan zeggen van Pedersen die nog jonger is dan van Aert. Wat een prestatie van deze jongen en we gaan hem zeker nog tegenkomen de komende jaren!