De koers van Sarah. Vanaf dit weekend, elke koersdag van Van Aert, op HLN.be:
“Heb er zin in, ondanks het rotweer”

De koers van Sarah.
HLN De koers van Sarah.
Vanaf zaterdag, elke koersdag van manlief, in tekst en beeld op HLN.be: de wereld van Wout van Aert door de ogen van zijn vrouw, Sarah De Bie (25). “Ik heb er zin in!”

De hél, beleefde ze woensdag op de terugtocht vanuit Wouts stageoord Tenerife. “’s Morgens om zeven uur vertrokken, ’s nachts om half één thuis.” Met dank aan een zandstorm, het coronavirus en een vertraagde vlucht waardoor ze in Madrid haar connectie miste. “Geen topcombinatie”, kan Sarah er alweer om lachen. “Finaal ben ik dan toch in Herentals geraakt. Zonder bagage. Maar dat was op dát moment het minste van mijn zorgen.”

Het illustreert hoe een dubbeltje rollen kan in het leven van/met een wielrenner. Een leven, waar Sarah u de komende weken elke wedstrijddag van Wout op HLN.be graag wat inkijk in wil bieden. “Bedoeling is om, vanuit mijn standpunt, de mensen het mee te laten beleven zoals Wout en ik dat doen.” Extraatjes, die niet per se het scherm of papier halen. “Maar die ik anders wel zou posten in mijn ‘stories’ op Instagram”, zegt ze. Sarah kijkt rond, registreert, slaat op en deelt, smartphone in de hand. Foto hier, video daar. Met bijhorende toelichting. Ongetwijfeld levert dat straks veel mooie, grappige, emotionele, bijzondere beelden op. Maar af en toe ook eens minder leuke momenten. 

Ik heb toch al wat geoefend op Tenerife. Paar keer gevlogd. Raar, om zo tegen een camera te praten. Toch probeer ik er mijn eigen ‘touch’ aan te geven. Naturel, niet te gemaakt

Sarah De Bie

“Want die zijn er, onvermijdelijk.” Spontaan diept ze een anekdote op van de Strade Bianche, twee jaar terug. “Wout had er na afloop veel last van zijn ogen, door het opvliegende stof en grind. In die mate dat we in een apotheek een spoelvloeistof zijn gaan halen. En hij ’s avonds in het restaurant constant met zijn hoofd naar beneden zat. Opkijken lukte niet. Té veel pijn. Ook dat hoort bij de koers. En bij ons leven.”

Sarah De Bie en Wout van Aert.
BELGA Sarah De Bie en Wout van Aert.

Geoefend op Tenerife

Corona tiert welig, afgelasting van de Italiaanse koersen dreigt. Het brengt Van Aert in de Omloop één week vroeger dan gepland aan de bak. “Een coureur die wilt koersen, móet koersen. (lacht) Wout is content. Hij voelt er zich lichamelijk klaar voor.” En dus begint ook Sarah aan haar missie. “Ik moet nog leren. Maar heb toch al wat geoefend op Tenerife. Paar keer gevlogd. Raar, om zo tegen een camera te praten. Toch probeer ik er mijn eigen ‘touch’ aan te geven. Naturel, niet te gemaakt. Dat alles op een professionele manier wordt gemonteerd, schenkt me vertrouwen. Ondanks het voorspelde rotweer, heb ik er zin in. Komt helemaal goed!”

Sarah De Bie.
Photo News Sarah De Bie.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jos Jonssens

    Prachtig koppel waar velen jaloers zouden op zijn, laat ons meegenieten van hun eenvoudigheid

  • NADINE VAN DE WIELE

    Een perfecte renners vrouw, Woutertje mag gelukkig zijn met zo een mooi vrouwtje , lief, mooi, en met veel liefde , ‍♂️

  • Freddy van Puymbrouck

    Sara is de perfecte vrouw voor een renner en ze is daarbij nog mooi ook!