De Gendt houdt Tour de Quarantaine in de tuin, Stybar stoomt zijn zoon klaar voor Parijs-Roubaix 2040

Thomas De Gendt en Zdenek Stybar zetten hun kinderen aan het werK.
@stybarzdenek/@thomasdegendt Thomas De Gendt en Zdenek Stybar zetten hun kinderen aan het werK.

Wat te doen als alle wedstrijden één voor één naar een latere datum worden verschoven? Zelf je rittenkoers organiseren, moet Thomas De Gendt gedacht hebben. Na de ingekorte versie van Parijs-Nice is de ontsnappingskoning van Lotto-Soudal terug thuis - sinds maandag gingen ze ten huize De Gendt in quarantaine. “Niemand komt erin of eruit, tenzij het voor training of boodschappen is”, schreef hij begin deze week op Twitter. Tijd genoeg dus voor een familiestrijd in de tuin. 

Gisteren vatte de eerste etappe van de “Tour de Quarantaine” aan. Zoon Timo filmde het hele gebeuren vakkundig via een cameraatje op de fiets, ook dochter Amber liet haar wielerkunsten bewonderen. “Nieuwe renners van Lotto-Soudal voor het mannen-en vrouwenteam van 2033", schreef De Gendt bij de beelden. Wie de openingsrit won en dus de eerste leiderstrui mag aantrekken, is niet geweten. 

Stybar stuurt zoontje over kasseien

Opvallend, ook Zdenek Stybar stuurde zijn zoon de kasseien op. In de buurt van zijn woonst in Essen mocht Lewis (4) zich uitleven op de fiets. “Voor het geval er geen wedstrijden meer zouden zijn tot 2040, wij zijn alvast in volle voorbereiding”, liet de renner van Deceuninck-Quick.Step op zijn Instagram Stories weten. “Vandaag een duurtraining van 10 kilometer.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.