Exclusief voor abonnees

De Cauwer verwacht veel van Vuelta: "Campenaerts, Lambrecht, Benoot, Teuns: ik wil het zien"

Photo News
Vanmiddag vliegt José De Cauwer naar Malaga voor de start van de Ronde van Spanje. Drie weken lang neemt hij opnieuw plaats naast Michel Wuyts in de commentaarcabine. Dat het een Vuelta om naar uit te kijken is, zegt hij. "Ik verwacht veel van de Belgen."

De Tour heeft ons op onze honger ­gelaten. Mogen we hopen op een ­boeiende Vuelta?

"Voor ik daarop antwoord eerst iets over de Tour: we mógen niets anders verwachten van de Tour. Natuurlijk zijn die vlakke ritten saai als je op spektakel hoopt, maar wie iets anders denkt te krijgen, vergist zich. Die lange vlakke ritten trekken sprinters aan en die brengen allemaal volk mee om de koers te controleren. In de Tour heb je alle beste renners van de wereld samen, maar ze krijgen elk maar twee centimeter speelruimte."

De Vuelta wordt anders?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Den Bossche

  Voor deze die Wuyts en De Cauwer niets vinden , wel deze van Eurosport kennen nog niet eens het verschil tussen een voorwiel en een achterwiel. Probeer anders zelf eens commentaar te geven als er een ontsnapping van 150 km is en er niets gebeurt in de koers. En Wuyts en De Cauwer begrijpen elkaar en vullen elkaar aan , maar blijkbaar zijn er hier weinig die begrijpen hoe ze elkaar soms een beetje met de draak steken , wat heel iets anders is dan irritant zijn.

 • Jan Halsberghe

  Ge moet toch over iets kunnen lullen........ .

 • eric maier

  kijk maar eens op Nederland, of Eurosport met die Nederlanders... man man die bakken er gewoon helemaal niks van. Jose Been en Karsten Kroon daar zit nog iets in bij dat duo maar de rest ? Breukink zwamt je zo in slaap, bij de rest er zijn zeer veel dode momenten, vaak helemaal naast de kwestie etc..dan massa's eeeuuuhs en mjaa euughhh half afgemaakte zinnen alsof ze een spraakgebrek hebben. Wuyts is soms erg irritant tegen De Cauwer, maar nog stukken beter dan de Hollanders.

 • Francis Dieu

  Ik ga volledig akkoord met Julien Dekerpel.Elke journalist moet objectief zijn en dat is voor Michel Wuyts,supporter nr 1van Quick Step,niet het geval. als hij een echte man was zou hij de eer aan zichzelf houden.

 • Johan Maddens

  Marc Sierens , je moet je kans gaan om Wuyts te vervangen . Om tijdens de koersen meerdere uren uitleg te geven op TV . Misschien slaag je erin . Veel succes !!!!!