De bewuste val van Remco Evenepoel: renner kan muurtje niet ontwijken en belandt in ravijn

AFP
Remco Evenepoel kwam tijdens de finale van de Ronde van Lombardije zwaar ten val. De 20-jarige renner van Deceuninck-Quick.Step kon niet tijdig een muurtje ontwijken en viel enkele meters diep in een ravijn. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Evenepoel raakte tijdens de afdeling van de Muro di Sormano een muurtje en werd meteen van zijn fiets geslingerd. Die fiets bleef tegen het muurtje staan, maar Evenepoel zelf viel in het ravijn. Hij belandde meters dieper tussen de struiken, even was het bang afwachten hoe de renner er aan toe was. 

Hulpdiensten en mensen van de ploeg waren snel ter plaatse en Evenepoel werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ploegleider Davide Bramati bevestigde intussen dat Evenepoel op dat moment bij bewustzijn was en sprak. Evenepoel hield wel een bekkenbreuk over aan de val. Zijn seizoen zit erop. 

De fiets van Evenepoel bleef tegen het muurtje staan.
Photo News De fiets van Evenepoel bleef tegen het muurtje staan.
Photo News

Lees ook:

Geruststellend nieuws over Remco Evenepoel na val in ravijn: “Hij was bij bewustzijn en sprak toen hij afgevoerd werd”

Emotionele ploegleider Bramati: “Remco kon praten, maar heeft pijn aan rechterkant”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Albert Verbiest

  Alles komt goed, wij duimen voor jou

 • ARLETTE STRUMANE

  EERSTE FOTO : gewoon ... gewoon een hand vasthouden ... gewoon ... maar zo bijzonder . Soms kan je niet meer doen , maar het betekent zoveel op dat moment !

 • Yolanda van Hout

  Zo spijtig voor Remco, ik had hem graag zien winnen maar nu hoop ik op een snel herstel!❤

 • Marc Laeremans

  Ongelooflijk dat zoiets moet gebeuren, vol spanning was ik koers aan het volgen en opeens geen spoor meer van remco. Intussen spreken ze al van een bekkenbreuk. Hopelijk valt het hoe dan ook nog mee. Langs deze weg wens ik hem een spoedig herstel.

 • Alfons Schepers

  Risico's van het vak die je niemand toewenst. maar helaas...! Een vlotte genezing gewenst Remco!!