De antwoorden op de belangrijkste vragen over de transfer van Wout van Aert: "Ja, hij zal minder crossen"

BELGA
Wout van Aert (23) doet zijn contract bij Veranda's Willems-Crelan tot eind 2019 uit. Vanaf 1 januari 2020 zal hij voor het Nederlandse Jumbo rijden. Dat roept ongetwijfeld vragen op. De prangendste vragen én antwoorden op een rijtje.

Waarom kiest Van Aert voor Jumbo?

Op het Spaanse Movistar na, toonde elk WorldTourteam interesse in Van Aert. Tot vorige week bleven zes teams in de running, maar finaal trekt LottoNL-Jumbo aan het langste eind. Dat het Nederlandse team best diep in de geldbuidel wil tasten, speelt ongetwijfeld een rol in Van Aerts keuze. Belangrijker is het gegeven dat toekomstig hoofdsponsor Jumbo een overeenkomst met het team heeft afgesloten voor minstens vijf jaar. "Dat is een unieke constructie voor een sportploeg en het biedt ons de mogelijkheid om met toprenners te onderhandelen", vertelt sportdirecteur Nico Verhoeven. "Als je maar een horizon van twee jaar hebt, is er de steeds weerkerende onzekerheid. Dat is bij ons nu niet het geval."

Leuke extraatjes: Nederland is niet te ver weg voor 'familieman' Van Aert, er is geen taalbarrière én zijn persoonlijke coach Marc Lamberts is bij Jumbo in dienst.

BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernd Vaes

  Wout heeft allicht gelijk. In het veldcrossen kan hij moeilijk tegen Matthieu op. Dat moet op de duur wel frustrerend werken. Daarom is het niet slecht, dat hij meer en meer naar het wegrennen overschakelt. Daar kan hij best zijn mannetje staan.

 • Freddy van Puymbrouck

  Natuurlijk zal hij minder crossen zeker omdat hij in geen 100 jaar opkan tegen Mathieu in het veld, dat is niet zuur dat is gewoon een feit.Ik wens hem veel succes op de weg!!

 • Ben Pintens

  Sorry Eddy Vermeir maar in de de enige wedstrijd die er toe doet, nml het WK was Wout al gewassen en geschoren toen Mathieu nog int slijk aant ploeteren was ....

 • Tim Mulleners

  @filip, eddy en johan. Hoe kunnen jullie zo zuur zijn. Typische opmerkingen van mensen die waarschijnlijk zelf niets bereikt hebben in het leven. Succes Wout !

 • Jurgen Van Den Bergh

  Toch spijtig dat hij zijn talent nog een seizoen wil vergooien in dat patattenveld.