Cultfiguur steelt vooral ná de Ronde de show: ploegmaat Vanmarcke grijpt naar Belgische frietjes én zwaar bier

Phinney spoelde zijn pakje friet door met een glas Duvel.
rv Phinney spoelde zijn pakje friet door met een glas Duvel.

Taylor Phinney is geen alledaags wielrenner. De 27-jarige Amerikaan denkt na over het leven, loopt geregeld met een opvallende snor rond, is een fervent schilder én hij is duidelijk ook fan van de Belgische drank en keuken. De ploegmaat van Sep Vanmarcke bij EF-Drapac greep meteen na de aankomst van de Ronde immers naar een pakje Belgische frietjes, dat hij na een deugddoende douche nog doorspoelde met een glas Duvel-bier. Geen alledaags beeld in een sport waarin sommigen hun eten tot op de gram afwegen...

Phinney dronk na de aankomst een glas Duvel-bier.
rv Phinney dronk na de aankomst een glas Duvel-bier.
Phinney.
rv Phinney.20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Na zo een prestatie en iedereen kan niet winnen mag dat toch éénmalig en Taylor laat het u smaken man.

 • Jan Boden

  Boonen deed dat alle dagen, hij is dan ook wijselijk gestopt.

 • Frans Peeters

  Een keer per week een frietje steken en een pintje drinken kan geen kwam. De volgende dag trainen ze dat wel uit het lichaam.

 • Louis Meeus

  Die gebruikt zijn gezond verstand.

 • flip v.d. berg

  die paar frietjes doen géén kwaad. en een duvel is een natuur product. sporters moeten niet leven als paters, dat bewijzen sommigen. niet iedereen kan friet en bier aan, maar er zijn er die daardoor weer op peil komen. wie de ronde niet gereden heeft als renner kan er niet over oordelen, dus laat die profs maar doen !

Video