Contador grijpt de macht in Ruta del Sol, Moreno wint de tijdrit

PHOTO_NEWS
Javier Moreno (Movistar) heeft zonet de tijdrit in de Ruta del Sol op zijn palmares geschreven. In de tweede rit van de dag won de Spanjaard voor Wilco Kelderman en Jérome Coppel de race tegen de klok over 8,2 kilometer in en rond Coria del Río. Alberto Contador zette echter een uitstekende tijd neer zodat de Spanjaard ook de leiding pakt in het klassement. Tim Wellens en Jurgen Van den Broeck (Lotto Soudal) verteerden hun val goed met respectievelijk een twaalfde en dertiende stek, maar ze konden niet meedingen voor de prijzen.

Het peloton likte de wonden nog na de massale massaspurt van de openingsetappe die eerder op de dag gereden werd. Stijn Devolder, Tim Wellens en Jurgen Van den Broeck smakten onder meer tegen het asfalt, maar de koers staat niet stil. Ook niet in de Ruta del Sol waar er meteen weer een tijdrit op het programma stond. De renners van Lotto Soudal catalogeerden hun val met een twaalfde en dertiende plaats tot het verleden, maar ze moeten wel hun klassementsambities opbergen met respectievelijk 4:57 achterstand voor Van den Broeck en 6:33 voor Wellens op Contador.

Contador vs Froome
De tijdrit was ook meteen de eerste krachtmeting van het seizoen voor de tenoren Christopher Froome en Alberto Contador. De Spanjaard deelde een eerste kleine tik uit voor het klassement in deze rittenkoers. De renner van Tinkoff-Saxo bolde acht seconden sneller over de meet dan Froome.

Goed klassement voor Theuns
Contador greep daardoor ook meteen de macht in de stand, waar ook Edward Theuns de eerste dan in Andalusië goed overleefde. Onze landgenoot prijkt op een achtste plaats in de top tien van het algemene klassement. Bob Jungels is tweede, in dezelfde tijd als Contador, de Spanjaard Gorka Izaguirre is op één seconde derde.

Javier Moreno ging met de bloemen lopen.
Twitter Javier Moreno ging met de bloemen lopen.
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AFP
PHOTO_NEWS