Colombianen Gaviria en Contreras tekenen bij Etixx-Quick.Step

Etixx-Quick.Step
Patrick Lefevere heeft er even op moeten wachten, maar de CEO van wielerploeg Etixx-Quick.Step heeft dan toch zijn Colombianen kunnen vastleggen. Fernando Gaviria en Rodrigo Contreras tekenen een tweejarig contract bij de Belgische wielerploeg en rijden vanaf 2016 voor hun niuewe ploeg. Gaviria werd afgelopen zaterdag nog wereldkampioen op de baan, bij het onderdeel omnium.

Veel ploegen hengelden naar de diensten van de twintigjarige Gaviria. Hij maakte begin dit seizoen al indruk door twee ritten te winnen in de Ronde van San Luis. Daarbij versloeg hij onder anderen Mark Cavendish in de sprints. De Colombiaan wordt nu dus ploeggenoot van de Brit.

"Ik kijk er al naar uit om deel uit te maken van dit team", vertelde de Colombiaan op de officiële website van de ploeg. "Dit was mijn eerste keuze. Ik hou van dit team en volg ze al sinds ik klein was. Ik bewonder Mark Cavendish en tijdens de Tour van San Luis hield ik hem constant in de gaten. Om zijn bewegingen te begrijpen en om zo veel mogelijk van hem te leren. Het is voor mij een kwestie om hier heel veel op te steken en dit is de beste ploeg om dat te doen."

Naast Gaviria maakt ook leeftijdsgenoot Contreras vanaf 2016 de overstap naar het team van Patrick Lefevere. Ook hij maakte indruk in de Ronde van San Luis, met een vijfde plaats in de eindstand én de trui voor beste jongere. "Dit is een van de beste teams ter wereld. Ik ben een klimmer maar kan ook mijn mannetje staan in het tijdrijden. Rigoberto Uran is mijn idool, dat ik van zo iemand veel zal kunnen leren is een droom die uitkomt."

GETTY
Gaviria pakte zaterdag nog goud op het WK baanwielrennen in het onderdeel omnium.
EPA Gaviria pakte zaterdag nog goud op het WK baanwielrennen in het onderdeel omnium.

Niets dan blije gezichten bij Etixx-Quick.Step want ook Patrick Lefevere is in de wolken met zijn nieuwste aanwinsten. "We zijn erg blij met deze overeenkomst, want we volgden beide renners al een hele tijd", aldus Lefevere op de teamwebsite. "Het was prettig om eindelijk eens rond de tafel te gaan zitten met hen. Ze zijn gemotiveerd en hebben bovendien heel wat in hun mars. Denk dan maar aan de prestaties van Contreras in de Ronde van San Luis (vijfde in de eindstand) en de recente wereldtitel voor Gaviria in het omnium", vertelt Lefevere.

Gaviria als stagiair?
Gaviria en Contrereas tekenden een contract voor twee seizoenen, dat pas vanaf 2016 ingaat. Het is echter best mogelijk dat Gaviria dit seizoen al als stagiair voor zijn nieuwe team zal rijden. "Daar beslissen we later wel over", stelde Lefevere. "We hebben ook veel gepraat over zijn wens om deel te nemen aan het baanwielrennen op de Olympische Spelen van 2016 en respecteren en steunen zijn beslissing. Volgend seizoen krijgt Fernando een programma waarmee hij in de best mogelijke conditie naar de Spelen kan."

GETTY