Chris Froome maakt volgende maand comeback in UAE Tour: “Heel blij dat ik opnieuw kan koersen”

Chris Froome keert mogelijk terug in de UAE Tour.
Photo News Chris Froome keert mogelijk terug in de UAE Tour.
Licht aan het eind van de tunnel voor Chris Froome. De 34-jarige Brit viert eind februari zijn terugkeer in de UAE Tour (23/02-29/02). “Ik ben heel blij dat ik opnieuw kan koersen.”

Chris Froome liet zich na zijn zware val in de Dauphiné niet meer in competitie zien. Bovendien deden bepaalde geruchten de ronde dat de Brit enkele weken geleden noodgedwongen een trainingskamp van Team Ineos verlaten had. Froome ontkende die berichtgeving zelf en meldde dat het de goeie kant uitgaat met zijn herstel. 

En inderdaad: Froome keert binnenkort terug in de UAE Tour. Dat bevestigde hij op sociale media. “Ik ben heel blij dat ik in de UAE Tour weer kan koersen. Ik heb er al heel wat trainingswerk opzitten op Gran Canaria en kijk ernaar uit om de volgende stap in mijn herstel te nemen om weer tot volle kracht te komen.” De wedstrijd in het Midden-Oosten vindt plaats tussen 23 en 29 februari.

Het hoofd- en tegelijk ook enige doel voor 2020 blijft de Tour. Froome wil zich met een vijfde eindzege naast Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain scharen. “De enige afspraak die ik voor mezelf heb uitgezet, is de Tour. Tot dan probeer ik elke week beter te worden en het beste uit elke trainingskamp te halen. Hopelijk sta ik dan zo goed mogelijk aan de startlijn in Nice en ben ik klaar om te vertrekken.”

Froome (links) op stage met zijn ploegmaats.
Instagram Froome (links) op stage met zijn ploegmaats.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Flor Peeters

  Ik had gehoopt dat Froome zou stoppen want topsport en astma gaan niet samen.

 • Johan Maddens

  Salbutamol voor astma is in mindere mate toegelaten en zit verspreidt in alle sporttakken . Bloeddoping en Epo is veel erger .

 • Eric Nys

  Eric Allée kan hij de boel weer gaan oplichten. Met zen astma

 • Guy Miserez

  allee binnenkort geen koers meer zien op tv