Chaves blij als een kind, maar hij denkt ook aan Kruijswijk: "Jammer wat hem overkomen is"

AP
Johan Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) heeft zijn eerste roze trui in de Giro beet. De Colombiaan werd derde in de tumultueuze etappe naar Risoul en telt nu 44 seconden voorsprong op Vincenzo Nibali (Astana) en 1'05" op de Nederlander Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo).

De 26-jarige Chaves deed een goede zaak met Vincenzo Nibali om na de val van Kruijswijk de voorsprong uit te bouwen. Op de slotklim moest hij op 5 km van de top zijn meerdere erkennen in de Siciliaan. "Het was een zware etappe", stak Chaves van wal, "De zwaarste dag voor mij in deze Giro. Ik probeerde op het eind bij Nibali te blijven, maar dat lukte niet. Hij was iets sterker dan mij. Nu goed, ik ben zeer blij dat ik hier de roze trui pak. Dat is mede ook dankzij mijn team. In de afdaling verrichte Ruben Plaza enorm veel werk om onze voorsprong op Kruijswijk te vergroten".

Kleine fout, grote gevolgen
"Ik sta heel dicht bij de eindzege in de Giro", ging hij verder, "maar morgen wacht nog een zware etappe. De Giro is nog niet voorbij. Het is jammer wat Steven overkwam, hij maakte een kleine fout met grote gevolgen in de afdaling, maar vocht daarna moedig terug. Morgen wacht een spannend slot, maar ik hoop dat ik die trui kan behouden. Steven is een groot kampioen, maar mijn grootste rivaal wordt Nibali", verwacht de tengere Colombiaan.

TDW
AFP
TDW
TDW