Cavendish boekt met Clasica Almeria vijfde seizoenszege

Mark Cavendish
Tim De Waele Mark Cavendish
Mark Cavendish (Etixx-Quick-Step) heeft vandaag de Clasica Almeria (Spa/1.1) gewonnen. De Brit was na 183,3 km de snelste in een sprint met een klein peloton. Hij haalde het voor de Spanjaard Juan José Lobato en zijn ploegmaat Mark Renshaw. Edward Theuns spurtte naar een vijfde plaats.

De vlucht van de dag stond op naam van vijf renners waar met Arthur Vanoverberghe ook één landgenoot in was vertegenwoordigd. Samen met Romain Bardet, Unai Intziarte, Romain Sicard en Miguel Angel Benito trok hij na 7 km in de aanval. Al heel snel sprokkelden ze twee minuten voorsprong bij elkaar, maar heel lang bleven ze niet samen op pad.

Romain Bardet liet zijn metgezellen na zo'n 70 km in de steek op de eerste beklimming van de dag en ging alleen op zoek naar de zege. Zonder veel succes, want hij zag Sicard en Benito nog terugkeren.

Het peloton, onder impuls van Etixx-Quick Step, in dienst van Cavendish, en Movistar, voor Juan José Lobato, hield de voorsprong binnen de perken en maakte zich op voor een massasprint. Op 40 km van de finish, intussen was het peloton in twee groepen uit elkaar gevallen, werd het trio ingerekend en stevenden we af op een massasprint. Daar haalde Cavendish het voor Lobato. Ook ploegmaat Mark Renshaw mocht nog mee op het podium in Almeria.

Voor Cavendish is het na een zege in de Ronde van San Luis, twee ritzeges in de Ronde van Dubai en eindwinst, zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Uitslag

1. Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) de 183,3 km in 4u36:19
2. Juan José Lobato (Spa) z.t.
3. Mark Renshaw (Aus)
4. Valerio Agnoli (Ita); 5. Edward Theuns; 6. Alexander Porsev (Rus); 7. Lloyd Mondory (Fra); 8. Grega Bole (Slo); 9. Oscar Gatto (Ita); 10. Rüdiger Selig (Dui) ... 16. Jan Bakelants; 25. Johan Vansummeren; 28. Oliver Naesen; 61. Kenneth Vanbilsen 2:57; 74. Amaury Capiot 5:05; 76. Pieter Jacobs; 121. Arthur Vanoverberghe 9:35

Niet gefinisht: Floris De Tier

Niet gestart: Sander Helven