Cannondale-Garmin haalt Nederlandse sprinter Wippert binnen

EPA
Wouter Wippert rijdt vanaf 2016 voor de Amerikaanse wielerploeg Cannondale-Garmin. Ploegleider Jonathan Vaughters meldde vandaag op Twitter dat de 25-jarige Nederlander de overstap maakt naar de ploeg waar zijn landgenoten Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle al rijden. Slagter en Van Baarle tekenen bij, meldde Vaughters bovendien.

De aalvlugge Wippert won dit jaar met zijn procontinentale ploeg Drapac twee etappes in zowel de Ronde van Taiwan als de Ronde van Zuid-Korea. Ook pakte hij een ritzege in de Tour Down Under met de ploeg waar hij twee jaar reed.

Steunpilaar Slagter
Slagter (26) is bezig aan zijn tweede jaar bij Cannondale-Garmin, dat vorig jaar nog Garmin Sharp heette. Eerder reed hij voor Belkin en voorloper Rabobank. Zijn meest aansprekende zege is de eindoverwinning in de Tour Down Under van 2013. Een jaar later won hij twee ritten in Parijs-Nice. Dat jaar eindigde hij als 56e in de Tour de France.

Talent Van Baarle
Ook Van Baarle (23) is bezig aan zijn tweede jaar bij de Amerikanen nadat hij overkwam van de opleidingsploeg van Rabobank. Hij won in 2014 de Ronde van Groot-Brittannië en twee jaar eerder Olympia's Tour. Dit jaar werd hij knap derde in Dwars door Vlaanderen.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS