Cancellara: "Verdiende zege"

BELGA
Fabian Cancellara toonde zich in Oman de sterkste in de tweede etappe. De Zwitser vloerde Alejandro Valverde en Greg Van Avermaet in de sprint na een lastige rit bij temperaturen van 38 graden.

Het was Valverde die de beslissende demarrage plaatste op de laatste klim van de dag. Cancellara en nog een 15-tal andere renners slaagden erin in de afdaling aan te sluiten vooraan. Uiteindelijk won de Zwitser in de sprint.

"Ik ben heel blij met deze zege", aldus Cancellara wiens vorige overwinning al van het Zwitsers kampioenschap tijdrijden van 25 juni dateerde. "Het is een verdiende overwinning en geeft mij en de ploeg veel vertrouwen. We waren al goed in Qatar, maar misten daar een paar kansen (al werd hij wel tweede in de tijdrit na Terpstra en voor Wiggins, red). Dit bevestigt dat ik op de goede weg ben voor het klassieke voorjaar. We hadden gisteravond een goede meeting met de ploeg om iedereen opnieuw wakker te schudden en te motiveren en dit loont al vandaag. Ik vertelde toen dat ik vandaag focuste op de overwinning, iedereen voerde zijn job goed uit en alles draaide vandaag perfect met de zege als beloning. Dat is fijn voor iedereen."

De temperaturen liepen in Oman op tot bijna 40 graden en het was een zware etappe. "Halfweg koers heb ik veel afgezien", bekende Cancellara. "Toen we daarna evenwel langs de kust reden, voelde ik me beter en wist ik dat de zege mogelijk was."