Cancellara en Boonen volgende week in Gullegem Koerse

BELGA
Gullegem Koerse weet steeds de kleppers naar de West-Vlaamse gemeente te trekken. Dat zal op dinsdag 31 mei niet anders zijn. Dan zakken onder meer Fabian Cancellara, Tom Boonen, André Greipel, Greg Van Avermaet en titelverdediger Kris Boeckmans naar de 72e editie van Gullegem Koerse af.

"Op 31 mei wordt dus het laatste duel op Belgische bodem tussen Tom Boonen en Fabian Cancellara uitgevochten. Maar naast deze twee kleppers zakken ook nog mannen als André Greipel en Greg Van Avermaet af naar Gullegem", stelt organisator Carlos Demeulemeester.

"Met ons comité zijn we terug enorm fier op onze affiche. Wij hebben immer de top van het klassieke voorjaar aan de start. Maar er komen ook nog een pak andere smaakmakers. Dergelijke affiche kost natuurlijk handenvol geld. Het is niet simpel om de nodige fondsen samen te krijgen maar voorlopig lukt het ons nog. Fabian Cancellara was hier twee jaar geleden, ter gelegenheid van de 70e jubileumeditie, al eens te gast. Hij was toen zo geraakt door de massale opkomst van de wielerfans en de sfeer die hier heerst tijdens onze koers, dat hij prompt zei nog eens te willen terugkeren. Wel op 31 mei is dat dus het geval."

Aan het parcours van onze wedstrijd werd niets gewijzigd. "De toeschouwers kunnen op bepaalde punten de renners tweemaal zien en we rijden over brede wegen met zo weinig mogelijk bochten. Ideaal om een mooie wedstrijd te krijgen." De renners werken vanaf 14u00 achttien omlopen, in en rond Gullegem van elk 9,5 kilometer, af om zo aan 171 kilometer te komen.