Camps: “Anders dan voetbal houdt wielrennen het harmoniemodel intact”

Belga

Rik Verbrugghe wordt vandaag voorgesteld als bondscoach bij Belgium Cycling. Hij neemt de elite en de beloften voor zijn rekening. Het is een uitstekende keuze. Man met ervaring, als renner en als manager bij Bahrain-Merida waar hij grootheden als Vincenzo Nibali mocht begeleiden. Verbrugghe is slim en cool, hoffelijk en doortrapt. Na zijn carrière deed hij ervaring op bij meerdere wielerteams.

De aanstelling van een nieuwe bondscoach is rimpelloos verlopen. De wielerbond al even stil als het stille water Verbrugghe. Geen hommeles, geen gezeik, geen lynchpartijen. Anders dan voetbal houdt wielrennen het harmoniemodel intact. Dat mag ook eens gezegd worden. De wielerbond is geplooid naar pais en vree. Het is ooit anders geweest.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eduard Vanderheyden

    Zeer goede keuze. Rik is iemand die niet naast zijn schoenen loopt .Rustige man. Zelfs zijn pa Marcel traint nog dagelijks jonge wielrenners in Hélécine in zijn salle de sport.

  • Jan Van Leive

    Ik weet niet of drugs en pepmiddelen of een wereldkampioen die geschorst werd voor druggebruik wel zo harmonieus is