Exclusief voor abonnees

Campenaerts straks topfavoriet met lege handen? “Mijn vat is volledig af”

BELGA
Het leek de logica zelve: een derde Belgische titel tijdrijden voor Victor Campenaerts (27). Tot De Gendt, Van Aert, Evenepoel, Wellens en ­Lampaert plots de ene knalprestatie na de ­andere begonnen te leveren. Maar het grootste probleem is hij zelf, zegt Campenaerts. “Als dit het BK niet was, zou ik niet eens starten.”

Wie had dat gedacht: het BK wordt ­zowaar spannend?

«Tot een maand geleden had ik mezelf altijd de topfavoriet genoemd. Bij de start van het seizoen stond het voor mij vast dat ik één koers zeker ging winnen: deze. Ik ging er zelfs een beetje vanuit dat ik het BK jarenlang op mijn teller zou mogen bijschrijven. Maar nu...»

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Den Bossche

  Een uurrecord niets waard Eric? Denk dat je niet goed beseft wat 55km/u betekent. En niet gekoerst ? Na uurrecord , Romandie , Giro uitgereden.Ronde van Belgie ritwinst. De 3 reacties hier getuigen van weinig kennis van de koers.

 • eric maier

  Mijn vat is af.. komaan zeg. Amper gekoerst, wel bezig met dat uurrecord maar hallo ? Er word hem een professionele aanpak aangemetenn maar in een zandbak gaan fietsenwaar amper wegen zijn, is geen professionaliteit. Je mag dan maniakaal zijn met bepaalde zaken, het eindresultaat in de breedte is noppes. Een uurrecord is knap maar tegelijk ook niks waard. Het is een symbolisch iets, niks meer dan dat. De sponsor zal niet gelukkig zijn, weinig gekoerst en dan dit ? Overbetaald is juister.

 • Marc Sierens

  Uitleggen daar is hij straf in gans het jaar kunnen pieken naar het uurrecord,proficiat voor uw prestatie je hebt het gehaald maar nu komt de rest.

 • Carina Stulens

  Ze hebben nog geen trap gegeven en hij is nu al excuses aan het zoeken in geval dat het misloopt. Met dit nu al te zeggen hoeft hij, indien hij verslagen wordt, niet te zeggen dat een ander beter was...