Campenaerts ging wel héél diep tijdens virtuele Ronde van Zwitserland: “Hij ziet af. Hij ziet écht af”

Een echte race of ééntje op de rollen: Victor Campenaerts smijt zich altijd volledig. Dat werd gisteren nog maar eens duidelijk tijdens de vierde rit in de virtuele Ronde van Zwitserland. De Antwerpenaar van NTT Pro Cycling ging daarin wel héél diep, zo toont een video die organisator Velon verspreidde op Twitter. “Hij ziet af. Hij ziet écht af”, merkte de commentator van dienst op, net als Thomas De Gendt. “Ik hou er wel van om Victor te zien afzien”, reageerde de Lotto-renner in z'n typerende stijl.

“Ik ben best tevreden met mijn prestatie”, zei Campenaerts achteraf op Instagram. “Halverwege de rit lag ik in zevende positie, maar dan ben ik volledig ontploft. Uiteindelijk ben ik zestiende geworden. Er was geen aerodynamisch voordeel en dat is natuurlijk net mijn ding. Dus daarom ben ik wel tevreden. Het was leuk en het deed ook flink pijn.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Küng wint, Campenaerts zestiende

Campenaerts eindigde de vierde etappe overigens als zestiende. De rit zege ging opnieuw naar de Zwitser Stegan Küng. Hij haalde het na 36,8 kilometer tussen Oberlangenegg en Langnau voor de Australiër Michael Matthews (Sunweb), waar hij in het slot op en over ging. De Brit Ethan Hayter (Ineos) eindigde als derde, voor beste Belg Greg Van Avermaet (CCC). Nathan Van Hooydonck (CCC) finishte nog net in de top tien.

Campenaerts ging diep op z'n rollen.
Twitter Campenaerts ging diep op z'n rollen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.