Caleb Ewan (Orica-GreenEdge) pakt tweede etappe in Australië

PHOTO_NEWS
Caleb Ewan heeft vandaag de tweede rit in de Jayco Herald Sun Tour (Aus/2.1) op zijn naam geschreven. De 20-jarige Australiër haalde het na 123 km van Bendigo naar Nagambie in een massasprint van zijn landgenoten Steele Von hoff en Sam Witmitz. Cameron Meyer behoudt zijn leiderstrui.

Drie renners maakten deel uit van een vroege vlucht die 40 km na de start werd gevormd. William Clarke, winnaar van de proloog woensdag, Tyler Farrar en Michael Cuming kregen een maximale voorsprong van drie minuten van het peloton.

Het was Orica-GreenEdge dat de kop nam in het peloton, in dienst van hun leider Cameron Meyer, maar ook voor hun sprinttalent Caleb Ewan, een neoprof in het team en snel aan de meet. Alles kwam weer bijeen op 10 km van de streep in Nagambie.

In de massasprint haalde Ewan het met gemak voor Steele Von Hoff, onlangs nog ritwinnaar in de Tour Down Under, en Sam Witmitz.

Ewan geldt als een groot Australisch talent in de sprint. Eerder dit jaar werd hij tweede op het nationaal kampioenschap na Heinrich Haussler en won hij ook drie Australische criteriums die gereden worden vooraf aan het kampioenschap. Op het WK in Ponferrada was hij één van de grote favorieten, maar moest hij vrede nemen met zilver bij de beloften. Het is zijn eerste profzege.

Cameron Meyer behoudt de leiderstrui. Hij telt vier seconden voorsprong op Joseph Cooper en 15 op Patrick Bevin.

Morgen staat de derde rit op het programma, van Mitchelton Winery naar Nagambie (146,7 km). De rittenkoers eindigt zondag.

Uitslag van en stand na de vrijdag gereden tweede etappe in de Jayco Herald Sun Tour 2015 (Aus/2.1), over 123 km van Bendigo naar Nagambie:

. Uitslag:

1. Caleb Ewan (Aus/Orica-GreenEdge) in 2u38:51

2. Steele Von Hoff (Aus) z.t.

3. Sam Witmitz (Aus)

4. John Murphy (VSt); 5. Brenton Jones (Aus); 6. Massimo Graziato (Ita); 7. James Mowatt (Aus); 8. Graham Briggs (GBr); 9. Michael Rice (Aus); 10. Tanner Putt (Aus) ... 22. Serge Pauwels.

. Stand:

1. Cameron Meyer (Aus/Orica-GreenEdge) in 6u11:06

2. Joseph Cooper (NZe) op 0:04

3. Patrick Bevin (NZe) 0:15

4. Simon Clarke (Aus) 0:19; 5. Lachlan Norris (Aus) 0:23; 6. Damien Howson Aus); 7. Daniel Summerhill (VSt) 0:24; 8. Lachlan Morton (Aus) 0:27; 9. Scott Davies (GBr) 0:28; 10. Mitchell Cooper (Aus) 0:28 ... 11. Serge Pauwels 0:29.