Bronzen medaille van Bakoe langer bij ploeg van Lefevere

EPA
De Belgische WorldTourformatie Etixx-Quick.Step heeft het contract van de Tsjech Petr Vakoc verlengd tot eind 2017. Dat maakte het team vandaag bekend. De 22-jarige Vakoc liet zich afgelopen zondag nog opmerken door brons te pakken in de wegrit op de Europese Spelen in Bakoe.

Eerder dit jaar reed hij met de Giro zijn eerste grote ronde. Daarin werd de Tsjech 116de. Vorig jaar won hij de tweede etappe in de Ronde van Polen. "Ik ben heel blij dat ik hier nog twee jaar mag fietsen", zegt Vakoc. "Ik heb hier mijn plaats gevonden. Het is een goede omgeving om me te ontwikkelen. Ik wil groeien in eendagswedstrijden en korte rittenkoersen en de ploeg helpen in grote rondes."

Toptalent én ploegspeler
Volgens Patrick Lefevere is Vakoc "een van de beste jonge renners van zijn generatie". "Vorig jaar toonde hij zijn kracht door een rit in de Ronde van Polen te winnen na een briljante aanval. Dit jaar was er zijn knappe prestatie op de Europese Spelen. Maar Petr is ook een ploegspeler en dat is ook belangrijk voor ons. Hij kwam over van onze continentale ploeg en groeide bij wijze van spreken bij ons op. Het voorbije anderhalf jaar hebben we hem als prof sterker zien worden. Het beste moet nog komen, daar zijn we van overtuigd."

PHOTO_NEWS
EPA
GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS