Bradley Wiggins richt eigen team WIGGINS op

EPA
De Brit Bradley Wiggins heeft vandaag zijn eigen wielerteam opgericht, dat tevens zijn naam gaat dragen. Team WIGGINS, zoals het officieel gaat heten, krijgt een continentale status (derde divisie) van de Internationale Wielerunie (UCI). De nieuwe ploeg wordt gesponsord door Sky en krijgt tevens volledige ondersteuning van de Britse wielerbond.

De 34-jarige Wiggins rijdt nog ruim vier maanden in het profpeloton bij Team Sky, de ploeg waarvoor hij in 2012 de Tour de France won. Wiggins wil in april nog een keer schitteren in de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix en stapt daarna over naar zijn nieuwe, eigen team. Daarmee gaat de olympisch- en wereldkampioen tijdrijden zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar hij op de baan actief zal zijn. Tussendoor wil hij ook het werelduurrecord aanvallen.

"Het wielrennen heeft mij alles gegeven", zegt Wiggins. "Ik wil iets opbouwen en zo kinderen en iedereen die van de wielersport houdt inspireren. Mijn boodschap is simpel: als ik iets kan bereiken, kan jij dat ook."

Het team van Wiggins zal bestaan uit de jonge talenten Andy Tennant, Owain Doull, Mark Christian, Jon Dibben, Steven Burke, Daniel Patten, Mike Thompson en Iain Paton.

BELGA
PHOTO_NEWS
getty