Boze Hoogerland wacht nog altijd op loon van Italiaanse ploeg

Johnny Hoogerland - hier met zijn dochtertje - houdt een bijzonder wrang gevoel over aan zijn passage bij het Italiaanse Androni.
ANP Johnny Hoogerland - hier met zijn dochtertje - houdt een bijzonder wrang gevoel over aan zijn passage bij het Italiaanse Androni.
De Nederlander Johnny Hoogerland krijgt geen salaris van zijn Italiaanse ploeg Androni Giocattoli. Dat meldt de 31-jarige renner op Twitter. "Waar kun je heen als renner als jouw ploeg jouw salaris niet betaalt,'' foetert Hoogerland. De Zeeuw laat het er niet bij en richt zich tot UCI-baas Brian Cookson.

Hoogerland kwam het voorbije seizoen uit voor het Italiaanse procontinentale Androni Giocattoli. Ook zijn snelle landgenoot Kenny van Hummel was tot voor kort actief voor die ploeg. Daarvoor kwam 'De Bull van Beveland' uit voor Vacansoleil. Bij die ploeg belandde hij in de Tour  van 2011 bij een uitwijkmanoeuvre van een auto van de Franse televisie in de prikkeldraad langs de weg, beelden die nog altijd op het netvlies gebrand staan. Cultheld Johnny trekt straks de outfit van de nieuwe Nederlandse formatie Roompot Orange aan.