Bouhanni wint opnieuw in Tour de l'Ain

BELGA
De Franse sprinter Nacer Bouhanni heeft opnieuw toegeslagen in de Tour de l'Ain. De 25-jarige troef van Cofidis boekte zijn tweede overwinning op rij.

De leider in het klassement schreef na de eerste ook de tweede etappe op zijn naam, een vlakke rit over bijna 160 km van Feillens naar Pont-de-Vaux. Bouhanni was in een massasprint sneller dan zijn landgenoot Rudy Barbier (Roubaix Lille Métropole) en de Nederlander Markus Barry (Team LottoNL-Jumbo).

De ontsnapping van de dag stond op naam van vier renners: Cristiano Salerno, Elie Gesbert, Pierre-Luc Périchon en Antoine Duchesne. Veel voorgift kregen de vluchters nooit - maximaal drie minuten - van een peloton waar Cofidis voor snelle man Bouhanni het commando voerde. Bij de eerste doortocht aan de finish bedroeg de bonus nog 1'45", maar daarna ging het snel en zakte die onder de minuut met nog 18 km te gaan. Op 7 km van de finish in Pont-de-Vaux waren de vluchters eraan voor de moeite. Net zoals woensdag stond er geen maat op Bouhanni, die zijn negende zege van het seizoen pakte. Hij blijft ook aan de leiding in de stand.

Bouhanni had gisteren met winst van de eerste etappe de leiding in het klassement overgenomen van de Nederlander Mike Teunissen, de winnaar van de proloog. De deelnemers aan de Tour de l'Ain moeten vrijdag en zaterdag aan de bak in twee heuvelachtige ritten, waarin het algemeen klassement waarschijnlijk flink overhoop wordt gegooid. Vorig jaar won de Nederlander Bert-Jan Lindeman de Franse rittenkoers.