Bouhanni verpest generale repetitie BK voor Belgen

BELGA
Met Halle-Ingooigem mochten de renners vandaag vakkundig warmdraaien voor het Belgisch kampioenschap in Tervuren van zondag, maar een geslaagde repetitie werd het niet voor onze landgenoten. En dat mag je op het conto schrijven van Nacer Bouhanni. De 24-jarige Franse sprinter van Cofidis kende in een massasprint geen greintje genade met de tegenstand, Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) en Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) kregen niks meer dan zijn achterwiel te zien. De finale werd overigens ontsierd door een stevige crash. Eén van de slachtoffers was veldrijder Kevin Pauwels. Voor Bouhanni is het al zijn tweede zege op West-Vlaamse bodem, in 2012 was hij ook al primus. Op de erelijst volgt hij zijn landgenoot en uittredend Frans kampioen Arnaud Démare (FDJ) op.

Van bij de start sloegen Xandro Meurisse en Sam Lennertz de handen in elkaar. Het tweetal fietste snel een kleine voorsprong bij mekaar. David Boucher, Dieter Vanthourenhout en Paulius Siskevicius reageerden op deze vroege uitval en na 7 km kregen we een kopgroep met vijf renners. Het peloton liet een hele poos begaan en voerde ter hoogte van de kasseistrook van de Varentstraat, onder impuls van de renners van Etixx-Quick.Step en Cofidis, het tempo opnieuw op. De leiders hadden dan reeds een maximale voorsprong van 9'15" bij mekaar kunnen sprokkelen.

Bij het aansnijden van de vijf plaatselijke ronden in Ingooigem was de bonus reeds geslonken naar 6'15". De grote groep bleef verder aan de achterstand knagen en op drie ronden van het einde bedroeg die nog slechts 2'55". Tijdens de beklimming van de Tiegemberg, op 49 km van de finish, moest David Boucher er voorin even af. Wat verderop moest hij definitief het hoofd buigen, net als Dieter Vanthourenhout. Nog voor de voorlaatste beklimming van de Tiegemberg trokken de renners van Etixx-Quick.Step fors door en werden de leiders gegrepen.

Mede door die tempoversnelling scheurde het peloton en kregen we een omvangrijke kopgroep van zowat 35 renners. Zij reden een halve minuut voor de grote groep uit bij het ingaan van de slotronde. Voor Kenny Dehaes, Nikolas Maes, Sep Vanmarcke, Jelle Wallays en Geoffrey Soupe ging het nog allemaal te traag. Niki Terpstra dichtte de kloof naar die nieuwe leiders, maar op 1,5 km van de meet smolt alles opnieuw samen. In de daaropvolgende massasprint haakten enkele renners in elkaar en kon Nacer Bouhanni het vervolgens afmaken.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA