Bouhanni onttroont Teunissen in Tour de l'Ain

BELGA
Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft vandaag de eerste etappe in de Ronde van de Ain (Fra/2.1.) op zijn naam geschreven. De Fransman sprintte na 153 kilometer van La Plaine Tonique à Montrevel-en-Bresse naar Sain-Vulbas sneller dan zijn landgenoten Anthony Maldonado (Auber 93) en Samuel Dumoulin (Fra). Bouhanni neemt ook de leiderstrui over van Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo), die gisteren de proloog won.

De vlucht van de dag stond op naam van zes renners: Jérôme Cousin, Björn Thurau, Jérémy Maison, Vadim Galeyev, Julien El Farès en Pierre Gouault. Veel voorsprong gaf het peloton hen nooit en de maximale bonus bedroeg vier minuten. Het was Cofidis, voor Bouhanni, dat het tempo bepaalde. Al bleek de timing om de vluchters terug te pakken uiteindelijk nog nipt. Pas op twee kilometer van de finish werden de laatste drie vluchters Cousin, Thurau en Gouault ingerekend. Daarna was het de beurt aan Bouhanni, die gemakkelijk de maat nam van de andere sprinters.

Mike Teunissen sprintte weliswaar naar de vierde plaats, maar verliest door de bonificatieseconden toch zijn leiderstrui aan Bouhanni. Die telt nu vijf seconden voorsprong op de Nederlander en op Alexandre Geniez.

De uitslag van en de stand na de eerste etappe in de Ronde van de Ain (Fra/2.1), woensdag verreden over 153 kilometer van La Plaine Tonique à Montrevel-en-Bresse naar Sain-Vulbas:

. Uitslag:

1. Nacer Bouhanni (Fra/Cofidis) in 3u38:26

2. Anthony Maldonado (Fra) z.t.

3. Samuel Dumoulin (Fra)

4. Mike Teunissen (Ned); 5. Rudy Barbier (Fra); 6. Patrick Konrad (Oos); 7. Barry Markus (Ned); 8. Jimmy Engoulvent (Fra); 9. Jeroen Meijers (Ned); 10. Pierre Gouault (Fra)


. Stand:

1. Nacer Bouhanni (Fra/Cofidis) in 3u42:52

2. Mike Teunissen (Ned) op 0:05

3. Alexandre Geniez (Fra) 0:05

4. Marc Sarreau (Fra) 0:06; 5. Jimmy Engoulvent (Fra) 0:07; 6. Twan Castelijns (Ned); 7. Samuel Dumoulin (Fra) 0:08; 8. Nans Peters (Fra) 0:10; 9. Jean-Christophe Peraud (Fra); 10. Lukas Pöstlberger (Oos).