Bouhanni heeft de teams voor het uitkiezen

Nacer Bouhanni is op zoek naar een team dat voor hem een sprinttrein op de rails wil zetten.
BELGA Nacer Bouhanni is op zoek naar een team dat voor hem een sprinttrein op de rails wil zetten.
Volgens de Franse sportkrant L'Equipe rijdt Nacer Bouhanni volgend jaar niet meer voor FDJ.fr. De 23-jarige sprinter is straks einde contract en is niet van plan om bij te tekenen. Intussen staan maar liefst zeven ploegen in de rij om de Fransman van Algerijnse afkomst onderdak te bieden.

Het snelle speerpunt van het Franse FDJ.fr is op zoek naar een team dat voor hem een volwaardige sprinttrein op de rails wil zetten. Daarnaast zou de 23-jarige lefgozer te duur geworden zijn voor de ploeg van Marc Madiot. Volgens L'Equipe aast hij op een jaarsalaris van niet minder dan 1,5 miljoen euro. Cannondale - dat op zoek is naar een opvolger voor Peter Sagan - viel eerder al steil achterover van de vraagprijs. Desalniettemin staan maar liefst zeven ploegen in de rij om hem in te lijven. Bouhanni wil binnen twee maanden de knoop doorhakken.

Nacer Bouhanni behoort in Frankrijk tot een select kransje beloftevolle sprinters. Behoren ook tot dat rijtje: Bryan Coquard (Europcar), Adrien Petit (Cofidis) en Arnaud Démare (FDJ.Fr). In de Giro liet de Fransman alvast zijn snelheid bewonderen met een tweede en vijfde plaats in de tweede en derde etappe. Wat wist hij tot nu zoal te winnen? Het Frans kampioenschap in 2012, 2 etappes in Parijs-Nice, 1 etappe in het Internationaal Wegcriterium, 2 etappes in de Ster van Bessèges en 1 etappe in de Ronde van Oman.