Exclusief voor abonnees

Boonen over wielerweelde: “Mooi om te zien hoe ontspannen ‘de kleine’ rondfietste”

Remco Evenepoel.
GMAX AGENCY Remco Evenepoel.
Ook Tom Boonen spaart de lof voor Remco Evenepoel, Dylan Teuns, Bjorg Lambrecht en Wout van Aert niet. In onze krant neemt Boonen zelfs het woord “godsgeschenken” in de mond. Zijn mening: 

«Kijk eens aan, Remco Evenepoel! Je kon wel íets van hem verwachten in zijn debuutseizoen bij de grote jongens. Dat hij redelijk snel zou aanknopen met een volwaardig profniveau. Bij momenten staaltjes zou tonen van zijn onmiskenbare talent. En ja, hier en daar misschien al eens een koers zou winnen. Maar meteen een rit en het eindklassement van de ­Baloise Belgium Tour? Dat had niemand durven voorspellen. De manier waarop, maakte indruk. Vijf dagen lang ‘matuur’ en met een opvallende rust gecontroleerd. Uitgegaan van eigen kracht en ­potentieel. Geen gekke dingen gedaan, met dank aan zijn ervaren team dat hem een hoop stress bespaarde. Eigenlijk kopieerde hij perfect het succesrecept van bij de junioren. Mooi om te zien hoe ontspannen ‘de kleine’ rondfietste. Genoot. En zich kostelijk ­amuseerde.»

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.