Exclusief voor abonnees

Boonen neemt collega-analisten mee naar E3: “Heb jij hier vijf keer gewonnen, Tom? Toch een klein ‘koerske’ dan...”

Niels Albert, Tom Boonen en Marc Degryse.
Photo News Niels Albert, Tom Boonen en Marc Degryse.
Hij was in geen twee jaar naar de koers geweest. Maar gisteren ging Tom ­Boonen (38) nog een keer ‘all the way’. Als vijfvoudig winnaar van de E3 ­speelde hij een dagje gids voor zijn ­collega-analisten Marc Degryse (53) en Niels Albert (33). En plots zaten we ín de koers. 

Daar staan ze: drie stoere mannen met een zonnebril op. Boonen, Degryse en Albert. Ze zijn stipt op tijd, om 9.30 uur aan de parking Kortrijk Xpo. Boonen maakt een rondje om de minivan die de organisatie van de E3 en garage Vandecasteele speciaal hebben klaargemaakt. «Ziet er goed uit», oordeelt hij.

Zeg wel. Het lijkt wel ‘Boonen on tour’. Zijn naam staat vooraan op het busje en op de zijkanten staan de hoofden van onze analisten. Boonen ziet het helemaal zitten. «Als ik straks eens het stuur moet overnemen, moet je het maar ­vragen», zegt hij tegen Eddy, onze chauffeur voor vandaag.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.