Boonen: "Klop één van de beste sprinters ter wereld"

BELGA
Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) heeft zijn vierde zege van het seizoen beet. Hij zette in de openingsetappe van de Baloise Belgium Tour (2.BC) in Buggenhout iedereen een neus in een massasprint die perfect voor hem werd aangetrokken door Gert Steegmans.

"Ik heb na de Ronde van Californië, die voor mij niet zo goed verliep, goed kunnen trainen en kwam dus met een gerust gemoed naar deze rittenkoers", stelde Tom Boonen. "De sprint hier werd van ver op kop ingezet door Gert Steegmans. Het ging meteen heel snel en hij trok alles uiteen. Ik dacht even dat Steegmans echt wel te snel was aangegaan, want ik vreesde dat het ineens zou stilvallen, maar dat gebeurde dus niet. Ik kon er netjes uitkomen en het afmaken door de laatste meters vol te blijven doorgeven. Ik klop André Greipel. Die is volgens mij toch één van de beste sprinters van de wereld."

Tony Martin
"Daartegenover stellen wij dan Tony Martin, de beste tijdrijder op dit moment. Hij is voor mij nog steeds de gedoodverfde favoriet voor de eindzege. Mijn tijdrit? Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens deelnam aan zo'n discipline. Ik weet dus maar al te goed dat ik moet passen tegen de echte specialisten. Trouwens, ik heb er geen enkel probleem mee om mij weg te cijferen voor mijn teamgenoot Tony Martin. Dat zal ik zondag zeker en vast doen."