Boonen: "Kijk erg uit naar eerste wedstrijd van het jaar"

Tim De Waele
Tom Boonen trekt vol vertrouwen naar de Ronde van Qatar (2.BC), die zondag start. De Kempenaar maakt er als kopman van Etixx-Quick.Step zijn seizoensdebuut.

"De voorbije weken heb ik goed kunnen trainen", zegt Boonen. "Ik ben tevreden over hoe het is verlopen. Het niveau op het trainingskamp in Calpe was hoog. De meeste jongens die daar waren, zullen er ook bij zijn in Qatar. Het team is erg gemotiveerd. Voor mezelf en nog een rist anderen is het de eerste wedstrijd van het jaar, dus we kijken er erg naar uit."

Recordhouder
Boonen is met vier eindzeges en 22 etappes dé recordhouder in Qatar. Hij wordt vanaf zondag vergezeld door Iljo Keisse, Nikolas Maes, Guillaume Van Keirsbulck, Stijn Vandenbergh, de Nederlandse titelverdediger Niki Terpstra, de Italiaan Matteo Trentin en de Slovaak Martin Velits.

"Qatar is een lastige race, maar we weten wat we kunnen verwachten. Zoals steeds zullen er verschillende winderige dagen zijn waarin het verschil kan worden gemaakt. Dit jaar is er ook een individuele tijdrit (over 11 km, red.). Er staan een paar goede renners aan de start, zoals Bradley Wiggins. Die is sterk tegen de klok en kan ook overweg met waaiers. Maar die liggen ook onze ploeg uitstekend en we zullen zien of we de winderige etappes kunnen uitbuiten."

Op 17 januari werd de 34-jarige Boonen vader van de meisjestweeling Valentine en Jacqueline. "Alles gaat goed", zegt de oud-wereldkampioen. "De meisjes zijn gezond. Dat is het belangrijkste. Ze geven me extra motivatie. Het is een speciaal gevoel vader te worden."