Boonen: "Conditie is goed, wil graag winnen in Bakoe"

BELGA
Tom Boonen is zopas met een klein uurtje vertraging aangekomen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Zondag staat hij in de wegrit op de Europese Spelen met een sterke ploeg en veel ambitie aan de start. "De conditie is goed. Ik wil hier graag winnen", zegt de 34-jarige vedette op de luchthaven.

"Ik heb een etappe gewonnen in de Ronde van België en daarna nog een mooie overwinning behaald in de Ronde van Keulen. Als alles goed gaat, kan ik een goed resultaat rijden", klinkt het. "Het parcours is volgens sommigen redelijk zwaar, volgens anderen niet. Dat is ook zo bij elk WK. Wij zullen pas oordelen na de verkenning."

Op de Europese Spelen mogen slechts zes renners per land aan de start verschijnen. "Het koersverloop zal daardoor anders zijn. Er zal geen ploeg zijn die de koers in handen wil nemen. Ik verwacht een koers zoals bij de beloften, met veel aanvalspogingen", blikt 'Tornado Tom' vooruit.

Boonen deed in 2012 mee aan de wegrit op de Olympische Spelen in Londen (28e) en houdt daar goede herinneringen aan over. "Ik hoop die sfeer hier terug te vinden. Het atletendorp schijnt ongeveer hetzelfde te zijn, maar dan kleiner."

De Belgische selectie bestaat naast Boonen uit Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Stijn Vandenbergh, Bart De Clercq en Maarten Wynants.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA