Exclusief voor abonnees

Boeckmans over moeilijke periode: "Lotto-Soudal is geen OCMW, hoorde ik. Pijnlijk"

Florian Van Eenoo photonews
Sinds zijn doodsmak in de Vuelta 2015 is het leven van Kris Boeckmans (31) grondig overhoopgegooid. Zo heeft hij een nieuwe - Canadese - vriendin en verkaste hij willens nillens van Lotto-Soudal naar het Franse Vital Concept, een kersvers procontinentaal team rond sprinter Bryan Coquard. Boeckmans lijkt zijn leven weer op de rails te hebben, nadat dat leven hem had getekend. Een monoloog van een prille dertiger.

"Elk huisje heeft zijn kruisje, luidt het gezegde. Maar ik heb mijn portie ondertussen gehad. In november 2005 verloor ik mijn broer Hans - hij was toen 22 - in een verkeersongeval. Een tragedie voor onze familie die diepe wonden heeft geslagen. Het verdriet blijft. Ook mijn carrière verloopt met ups en downs, met natuurlijk die doodsmak in de Vuelta 2015 als dieptepunt. Acht maanden later zag ik ook nog eens mijn goede vriend en ploegmakker Stig Broeckx vallen en maanden aan een stuk voor zijn leven vechten. Vreselijk. Het zal ooit wel eens ophouden, denk ik dan. Eigenlijk durf ik niet meer na te denken over zulke dingen."

Lotto-Soudal, waar hij "op zijn plaats zat"

"Twee en een half jaar geleden lag ik tien dagen in coma. Voor alle duidelijkheid: ik ben blij dat ik nog leef. Het had anders kunnen aflopen. Koersen was maar bijzaak. Maar ik wilde iets omhanden hebben. Ik had een doel nodig. En dat werd toch weer het wielrennen. Ik zou wel zien welk niveau ik nog kon halen. Het zag er aanvankelijk niet goed uit. Bij de start van mijn revalidatie trapte ik tien minuten dertig Watt en het licht ging uit. 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Sockeel

    Kris , als coureur ben je behandeld als een consumptie product: als zwaargewonde renner had iedereen medelijden met jou (en zelfs dan ben je publicitair van goudwaarde) maar daar na van hero to zero. Dat is de harde realiteit maar je kunt antwoorden met de pedalen !