Ga naar de mobiele website
^ Top

Boeckmans in spurt Ronde van Algarve geklopt door Boasson

photo_news
De Noorse krachtpatser Edvald Boasson Hagen (Team Sky) heeft de tweede rit in de Ronde van Algarve op zijn naam geschreven. Kris Boeckmans (Vacansoleil) werd knap tweede voor Ciolek en Breschel. Ook Maes, Vanspeybrouck en Leukemans spurtten zich in de toptien. Gianni Meersman, ritwinnaar van woensdag, zat attent mee voorin en finishte in Lagoa rond de vijftiende plaats, maar is op basis van enkele punten zijn leiderstrui kwijt.

Opnieuw was een Belg mee met de vroege vlucht, die meteen na de start tot stand kwam. Niels Wytinck kreeg Raul Alarcon en Tomas Swift-Metcalfe als metgezellen. Het trio fietste een maximale voorsprong van 5'40" bijeen. Op de eerste beklimming, na zowat 110 kilometer, loste Swift-Metcalfe de twee anderen, maar met nog een dikke 40 kilometer te gaan werd ook hij gegrepen door het peloton.

Van Hecke en De Gendt proberen
Intussen was er een nieuwe ontsnapping ontstaan met Cesar Fonte en Preben Van Hecke. Het duo kreeg tot 1 minuut 40, maar werd op 19 kilometer van de meet gegrepen. Het sein voor Thomas De Gendt en Christophe Riblon om het te proberen, maar BMC hield het duo binnen schot. De ploeg van Greg Van Avermaet zorgde voor een hergroepering in de laatste vijf kilometer en zo ook een nieuwe massasprint. Boasson Hagen was dit keer wel op de afspraak en won voor Vacansoleil-sprinter Kris Boeckmans en Gerald Ciolek. Met Nikolas Maes (7de), Pieter Vanspeybroeck (8ste) en Bjorn Leukemans (10de) haalden nog drie andere Belgen de top tien.

De derde etappe vrijdag is 194,6 kilometer lang, met start in Castro Marim en aankomst in Malhão. (belga/odbs)

photo_news
Boasson Hagen onttroonde Meersman als leider.
photo_news Boasson Hagen onttroonde Meersman als leider.
photo_news
photo_news
photo_news
photo_news


Meld een bug