BMC bevestigt overgang van Richie Porte

TDW
Richie Porte rijdt in 2016 voor BMC Racing Team. Dat heeft de Amerikaanse wielerploeg vandaag bevestigd. De 30-jarige Porte komt over van Team Sky, een contractduur werd niet meegedeeld. Tijdens de voorbije Tour de France, waar Porte als luxehelper nog een groot aandeel in de eindzege van Chris Froome had, liet de Australiër al optekenen dat hij Team Sky zou verlaten. Nu is de deal ook officieel. "De komst van Richie betekent een boost aan kracht en ervaring", klinkt het bij algemeen manager Jim Ochowicz.

Regerend Australisch kampioen tijdrijden Porte was dit seizoen al goed voor negen zeges, waaronder de eindwinst in Parijs-Nice, de Ronde van Trentino en de Ronde van Catalonië. "Vier jaar geleden stond ik al eens dicht bij een overgang naar BMC", aldus Porte, die sinds 2012 voor Sky uitkwam. "Nu was het een moeilijke, maar juiste beslissing. Landgenoot Cadel Evans heeft hier toch iets nagelaten en toen hij hier reed, was het precies een Australisch team."

De kersverse ploegmaat van onder meer Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet wil ook volgend seizoen wedstrijden blijven winnen. "Wedstrijden als Parijs-Nice en Catalonië wil ik graag opnieuw winnen en waarom rijd ik volgend jaar de Tour niet samen met Tejay van Garderen? Het is geweldig om naar een team te trekken met zo veel mogelijkheden om wedstrijden te winnen", stelde de Australiër.