Bjorg Lambrecht krijgt ster in Noors stadje, waar hij enige profzege boekte

De herdenkingsster voor Lambrecht.
Twitter Ronde van Noorwegen. De herdenkingsster voor Lambrecht.

Deze middag werd in het Noorse Egersund een herdenkingsster geplaatst ter nagedachtenis van Bjorg Lambrecht. Lambrecht, die na een noodlottige val in de Ronde van Polen op 5 augustus om het leven kwam, won in de Noorse stad in mei 2018 een rit in de Tour des Fjords. Dat was zijn eerste en enige profzege. Er werd ook een ceremonie gehouden,  waar onze landgenoot - die 22 werd - werd herdacht. Noorse renners Alexander Kristoff, Erik Bystrøm en Susanne Andersen waren aanwezig op de ceremonie, samen met koersdirecteur Roy Hegreberg.  

Lambrecht kwam tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen zwaar ten val tegen een betonnen duiker. Hij liep daarbij ernstige inwendige verwondingen op en kreeg een hartstilstand. De renner van Lotto-Soudal werd nog gereanimeerd, maar stierf korte tijd later in het ziekenhuis. Officieel werd een gescheurde lever hem fataal.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leen Bauwens

  Een heel mooi gebaar!

 • Marc Fonteyn

  Mooi!

 • Agnes Desmet

  Noorwegen, dank u!

 • Yves Pinoy

  Mooi gebaar. Hartelijk dank.

 • Laurens Hostens

  Hartelijk gebaar. RIP Bjorg.