Exclusief voor abonnees

Bjorg Lambrecht, de onverwachte speerpunt van Lotto-Soudal: “Over vier jaar hier topfavoriet zijn”

Bjorg Lambrecht
Photo News Bjorg Lambrecht
Vijfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel Gold Race: Lotto-Soudal heeft er dit jaar een ­derde speerpunt bij in de klimklassiekers. ­Niemand die het hardop zegt, maar stiekem wordt er gehoopt dat Bjorg Lambrecht ook in de Waalse Pijl schittert. Hoeveel mag je verwachten van een jongen van 22?

Allereerst: Mathieu van der Poel is niét de norm. De Nederlander reed van zege naar zege in zijn eerste klassieke voorjaar, maar met hem mag je Lambrecht echt niet vergelijken – al is het maar omdat de Belg nog twee jaar jonger is. Dus los van de Nederlander: wat Lambrecht op zijn 22ste presteert, mag gezien worden. Zonder Van der Poel was híj de ­revelatie van de Gold Race geweest.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    Maar afbeulen voor Wellens. Ik had het eens willen zien als hij dat allemaal niet moest doen en een pak frisser aan de slotklim begon. Wellens zijn vorm was te vroeg en nu met de grote koersen gezakt. Waar hij eerst alles stuk reed in februari, is het nu vaker zoeken naar hem en naargelang de verwachtingen wat ondermaats. Volgend jaar vrije rol en speerpunt Lambrecht, zo dacht ook De Cauwer erover. Een herschikking.

  • patrick morel

    Lotto doet me meer en meer denken aan een overheidsdienst, weinig efficiënt en duur.