Betancur helemaal terug? "Voelde mij nog nooit zo goed voor seizoen"

Carlos Betancur aan het feest in Parijs-Nice, daarna liep het helemaal mis met de gevleugelde klimmer uit Colombia.
AFP Carlos Betancur aan het feest in Parijs-Nice, daarna liep het helemaal mis met de gevleugelde klimmer uit Colombia.
Hoe zou het nog zijn met Carlos Betancur? De Colombiaanse springveer van AG2R heeft een wel erg bizar wielerjaar achter de rug met hoge pieken en diepe dalen. In 2015 wil hij echter knallen. "Ik wil niet teleurstellen. Ik ben erg gemotiveerd. Deze keer ben ik tijdens mijn verblijf in Colombia geen moment gestopt met trainen."

Het voorjaar van de 25-jarige Betancur was spetterend met winst in de Ronde van Haut-Var en vervolgens een nieuwe Franse triomftocht in Parijs-Nice. In de 'Koers naar de Zon' won hij als klap op de vuurpijl ook nog twee etappes en het jongerenklassement. Daarna liep het echter helemaal verkeerd voor de man uit Ciudad Bolivar. Overgewicht een gebrek aan movitatie en een verzuurde relatie met zijn team waren zijn part. In de Vuelta bereikte de pocketklimmer zijn dieptepunt met een intrieste en beschamende 158ste plaats in het eindklassement.

Giro en Vuelta als doelen
Kan het anders volgend jaar? Als we Betancur zelf mogen geloven vast en zeker. "Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld." Hij mikt dan ook op twee grote rondes: de Giro en de Vuelta. Dan zal hij wel zijn gewicht onder controle moeten houden. "Ik heb altijd al kleine problemen met mijn gewicht gehad. Nu ben ik drie of vier kilo te zwaar, maar ik voel me veel beter dan in andere jaren." Over het debacle van dit jaar wil hij niet te veel meer kwijt. "Ook tijdens Parijs-Nice was ik niet honderd procent in vorm. Daarna ging het mis. Ik weet wat er is gebeurd, maar ik wil niet in detail treden."

AP
BELGA