Beruchte wielerwedstrijd ontaardt in waar slagveld (en dat is eigenlijk echt geen verrassing)

De rensters gingen massaal tegen de grond.
kos De rensters gingen massaal tegen de grond.

Het Red Hook Criterium heeft zijn reputatie als 'gevaarlijke koers' weer eer aangedaan. Tijdens de vrouwenkoers in Brooklyn -de rensters legden 30 kilometer af op een fiets zonder versnellingen of remmen- kwam het immers tot een massale valpartij.

In het voorste deel van het peloton ging een renster stevig tegen de vlakte en in haar zog kwamen ook nagenoeg alle andere rensters in aanraking met het asfalt. Een massaal slagveld op de aankomststrook was het gevolg, maar de rensters zelf leken toch vooral zo snel mogelijk de aankomst te willen halen...

Wreck at the beginning of the women's finale at the #redhookcrit hope everyone is ok #cycling #brooklyn #rhcbk10 #fixedgear #fixie #fixiecrash #redhook #crash #bikelife #bike

509 Likes, 55 Comments - Sawyer Adventure Club (@sawyer.ac) on Instagram: "Wreck at the beginning of the women's finale at the #redhookcrit hope everyone is ok #cycling..."

Ook vorig jaar stevige crash

Het incident mag eigenlijk geen verrassing heten. Ook tijdens de manneneditie van het Red Hook Criterium van vorig jaar in New York liep het grondig mis. Een motard kreeg zijn vehikel toen niet meer aan de praat, met een waanzinnige crash tot gevolg. Toch maar eens overwegen om de fietsen in de toekomst van een stel remmen te voorzien?