Bennati sprint naar zege in GP Prato

Daniele Bennati
PHOTO_NEWS Daniele Bennati
Daniele Bennati (Italiaanse selectie) heeft vandaag de GP Prato (Ita/1.1.) op zijn naam geschreven. De 34-jarige Italiaan maakte deel uit van een kopgroep met vijf renners en haalde het na 185,5 kilometer in Prato in de sprint voor Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) en Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice).

De ontsnapping van de dag kwam op naam van vijf renners. Jaco Venter, Giovanni Carboni, Lukasz Owsian, Antonio Nibali en Lorenzo Rota reden een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar. In het peloton controleerden de Italiaanse selectie en Bardiani-CSF.

Met nog zo'n 80 kilometer voor de boeg werden de vluchters gevat, waarna de Italiaan Wackermann wegsprong uit het peloton. Hij kreeg later nog het gezelschap van Marcato, Nibali, Bennati en Rebellin. Het kwintet reed steeds verder weg van het peloton. Serge Pauwels probeerde met een groepje nog de kloof te dichten, maar zonder succes.

In de slotkilometer joeg gelegenheidsploegmaat Vincenzo Nibali, die ook deel uitmaakte van de Italiaanse selectie, het tempo de hoogte in en lanceerde hij Bennati. Die won de sprint voor Marcato, goed voor zijn eerste zege dit seizoen. Het was geleden van de 18e rit in de Vuelta 2012 dat de Italiaan nog eens mocht juichen.

Uitslag:

1. Daniele Bennati (Ita/Italiaanse selectie) in 4u28:25

2. Marco Marcato (Ita) z.t.

3. Davide Rebellin (Ita)

4. Luca Wackermann (Ita); 5. Vincenzo Nibali (Ita) 0:02; 6. Sonny Colbrelli (Ita) 0:28; 7. Marko Kump (Sln); 8. Manuel Belletti (Ita); 9. Roman Maikin (Rul); 10. Simone Ponzi (Ita) ... 74. Serge Pauwels - niet gefinisht: Yannick Eijssen; Francis De Greef.