Ben Hermans slaat dubbelslag in koninginnenrit Ronde van Utah: “Een zege voor Bjorg”

Photo News
Ben Hermans (Israël Cycling Team) heeft de tweede etappe in de Ronde van Utah (VSt/2.BC) op zijn naam geschreven. Onze landgenoot soleerde naar de zege én veroverde de leiderstrui.

Na 138,2 kilometer van Brigham City naar de de top van de Powder Mountain, een zware slotklim van 11,2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5 procent, haalde Hermans het solo van de Canadese proloogwinnaar James Piccoli en de Deen Niklas Eg. “Een zege voor Bjorg (Lambrecht, red.)”, schreef Hermans op Twitter.

De Amerikaan Lawson Craddock verloor minuten op de slotklim en moest zijn leiderstrui daardoor afstaan aan Hermans. Onze 33-jarige landgenoot heeft in de stand een voorsprong van 22 seconden op eerste achtervolger Piccoli.

De derde etappe brengt het peloton vandaag over 138,3 kilometer van Antelope Island State Park naar North Salt Lake. De Ronde van Utah eindigt zondag. Vorig jaar werd Hermans tweede in de eindstand, na de Amerikaan Sepp Kuss. 

Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Een zeer onder gewaardeerd renner en als hij weer mee mag naar het W-K zijn er die zeggen wie is dat, verleden jaar was hij wel de eerste Belg op het W-K.

  • Benoit Achten

    Goed gedaan Ben!

  • eddy buttiens

    Knappe prestatie_proficiat