Ben Hermans machtig naar eindzege in Tour of Utah

Ben Hermans de onbedreigde gele trui in Utah.
Photo News Ben Hermans de onbedreigde gele trui in Utah.

Ben Hermans boven in de Tour of Utah. Nadat de 33-jarige Limburger (Israel Cycling Academy) de voorbije week twee ritzeges pakte, waaronder de koninginnenrit, bleef hij ook overeind op de slotklim buiten categorie. Hermans startte de laatste rit met een bonus van 46 seconden op de Canadees James Piccoli en hield op de Empire Pass knap staande. Attent mee voorin met de koplopers, nooit in de problemen. De ritzege moest hij aan de Amerikaan Joe Dombrowski laten, maar Piccoli kon hem nooit echt bedreigen. Eens over de top, had onze landgenoot gewonnen spel richting Park City. Zijn vierde top tien-notering van de week. Wie er nog aan twijfelde: Ben Hermans, vorig jaar al tweede in Utah, verdiende meer dan de gele trui en breit een mooi vervolg aan een jaar waarin hij ook al de Ronde van Oostenrijk won. 

Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan Lasseel

  Goed gedaan!

 • josé delie

  Heel knap !!!

 • Karlien De Prijck

  Super seizoen voor Ben , topprestatie proficiat deze overwinning mag wat meer in de spotlights gebracht worden

 • Roger Deprez

  Een zeer onderschatten renner heeft jaren in dienst moeten rijden bij BMC en een aantal zware kwetsuren moeten overleven. Proficiat Ben.

 • Marc Fonteyn

  Zeer goede renner. Krijgt te weinig aandacht.