Ga naar de mobiele website
^ Top

Ben Hermans geeft forfait voor Luik-Bastenaken-Luik

Photo News
Geen Ben Hermans in 'La Doyenne' komende zondag. De 30-jarige renner van BMC kwam na de finish van de Waalse Pijl ten val en hield daar twee gebroken ribben aan over. "Het is teleurstellend om Luik-Bastenaken-Luik te missen, maar starten zou te risicovol zijn. Ik wil nu gewoon herstellen", aldus Hermans. Greg Van Avermaet en Dylan Teuns missen zo een belangrijke pion in de finale.

'Gouden Greg' en de derde van de Waalse Pijl krijgen komende zondag een vrije rol, al is volgens BMC-ploegleider Valerio Piva Samuel Sánchez de echte kopman. Die laatste is dan ook heel gemotiveerd. "Ik had woensdag nog goede benen op de Muur van Hoei, mijn test was geslaagd. We hebben een heel sterk team en zijn echt in staat om een goed resultaat neer te zetten."

Dat beaamt ook Greg Van Avermaet: "Het is leuk om het klassieke voorjaar in België af te sluiten. We zullen zien hoe de koers verloopt, maar ik denk dat met onze ploeg alles mogelijk is. Ik ben zeker niet de favoriet, maar ik ben toch wel heel gemotiveerd."

Samuel Sánchez is gebrand op een knalprestatie.
Samuel Sánchez is gebrand op een knalprestatie.

De BMC-selectie: Damiano Caruso (ITA), Alessandro De Marchi (ITA), Floris Gerts (NED), Amaël Moinard (FRA), Samuel Sánchez (SPA), Michael Schär (ZWI), Dylan Teuns (BEL), Greg Van Avermaet (BEL).

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug