Belkin gaat voor ritwinst, BMC start met vier speerpunten

Sep Vanmarcke.
BELGA Sep Vanmarcke.
Met Sep Vanmarcke en Maarten Wynants starten er morgen twee Belgen bij Belkin in de Baloise Belgium Tour (2.BC). Bij BMC rekenen ze op vier speerpunten: Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Steve Cummings en Thor Hushovd.

"Met Barry Markus en Theo Bos hebben wij twee snelle sprinters binnen onze ploeg. Voor de iets lastigere etappes op het einde van de rittenkoers rekenen we dan op Sep Vanmarcke, Maarten Wynants, Paul Martens en Bram Tankink", stelt Michiel Elijzen van Belkin. "De tijdrit wordt een ander verhaal, maar op de vier andere dagen willen we echt de koers maken. Het zal alvast een interessante ronde worden."

Philippe Gilbert is één van de vier ex-winnaars die starten in de Baloise Belgium Tour. "Deze vijfdaagse rittenkoers bevat ook een individuele tijdrit over iets meer dan 16 kilometer. Daarin kunnen wij zonder meer een schitterende prestatie verwachten van Steve Cummings", hoopt sportdirecteur van BMC, Alan Peiper. "Maar daar blijft het niet bij. Voor wat betreft de sprinten die er wellicht aankomen tijdens de eerste twee ritten is Thor Hushovd onze man. En dan zijn er natuurlijk nog Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. Laatstgenoemde was al eens eindlaureaat van deze rittenkoers, in 2011, en zal nu ook weer een rol van betekenis willen spelen tijdens de laatste twee ritten. Onze speerpunten worden bijgestaan door onder meer Klaas Lodewyck en Marcus Burghard."

Ook Philippe Gilbert en streekrenner Greg Van Avermaet uit het BMC-kamp konden dus op heel wat persbelangstelling rekenen. "Ik heb een fijne Ronde van Picardië achter de rug. We staan hier met een sterke ploeg aan de start. Het eindklassement? Ik zal de hele zaak wel eens herbekijken na de tijdrit van vrijdag", gaf Philippe Gilbert mee. "Vergeet niet dat Tony Martin hier start en ons wellicht op een pak seconden zal zetten na de tocht in Diksmuide."