Belgische paracyclist verbreekt eigen wereldrecord en snelt naar wereldtitel individuele achtervolging

Ewoud Vromant verbeterde zijn wereldrecord op de individuele achtervolging.
SWPix.com Ewoud Vromant verbeterde zijn wereldrecord op de individuele achtervolging.
Succes voor België op het WK baanwielrennen paracycling. Ewoud Vromant behaalde goud in de individuele ploegenachtervolging. Op de koop toe verbeterde hij ook zijjn eigen wereldrecord.

Vromant is een 35-jarige paracyclist van wie een deel van het rechterbeen is geamputeerd. Vorig jaar kende hij pech op het WK baanwielrennen voor paracycleurs. Toen eindigde hij als vijfde na oponthoud bij de start. Eén jaar later heeft hij nu de puntjes op de i gezet. Vromant mocht in een rechtstreeks duel met de Fransman en titelverdediger Alexandre Leaute uitmaken wie met het goud ging lopen. Vromant was op voorhand favoriet, want in de reeksen zette hij een wereldrecord neer. Een prestatie die hij in de finale nog eens fijntjes zou overdoen. Onze landgenoot legde de 3 kilometer achtervolging af in 3:36,322 en was daarmee nog ruim zes tienden sneller dan in de reeksen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urbain Schuermans

  proficiat

 • victor vandesande

  Dat zijn prestaties he. En met veel minder dan al die salonvoetballertjes die heel veel willen verdienen maar vanop 3 m nog geen bal in het doel krijgen , zeker in de lagere afdelingen. Dit is schitterend. Proficiat!!

 • gerard wauters

  Formidabel. Tonnen respect voor eender welke mindervalide sporter. Dat zijn de mensen met een doorzettingsvermogen wat met niets te vergelijken is. Geniet ervan!!

 • patrick isenborghs

  Top ! proficiat Ewoud