Belgische achtervolgers stranden in kwalificaties

De Belgische mannen zijn vandaag gestrand in de kwalificaties van de ploegenachtervolging op het WK piste in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Het viertal eindigde op een negende stek en alleen de eerste acht landen gingen door.

Op de snelle piste in Saint-Quentin-en-Yvelines zetten Dominique Cornu, Jonathan Dufrasne, Jasper De Buyst en Moreno De Pauw nochtans hun beste tijd in maanden neer. Met 4:02.383 bleven ze niet ver boven het Belgische record van 4:02.317, maar dat volstond dus niet om door te stoten naar de volgende ronde. De eerste zeven landen doken trouwens allemaal onder de vier minuten, Frankrijk, achtste, had 4:00.783 nodig, ruim anderhalve seconde sneller dan de Belgen.

Op het WK piste moesten de Belgische mannen minstens een plek in de top acht veroveren om hun kansen gaaf te houden voor de Olympische Spelen in Rio. Door die niet-kwalificatie lijkt Rio nu wel heel ver weg. Alleen de beste zes Europese landen op de ranking mogen immers deelnemen aan de Spelen in 2016.

Nieuw-Zeeland won de kwalificaties met een tijd van 3:56.421. Groot-Brittannië eindigde op een tweede stek, Duitsland op plaats drie. Donderdag vindt de finale plaats.

Vanavond staat nog de puntenkoers op het programma voor vrouwen. Kelly Druyts, zilver op het jongste EK, verdedigt daarin de Belgische kansen.