Belgisch kampioen Tim Merlier rijdt eerste koers sinds 3 maart: “Ik heb hier heel hard naar uitgekeken”

rv
Eindelijk weer koers. Tim Merlier hervat vandaag het wielerseizoen in een oefenwedstrijd in het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem. Organisator van de koers is de moeder van de Belgische kampioen. “Iedereen verwacht dat ik ga winnen, maar zo makkelijk is het niet.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Tim Merlier staat voor het eerst sinds 3 maart (Le Samyn) aan de start van een koers. “Ik heb hier heel hard naar uitgekeken", klinkt het bij de Belgische kampioen. “Het werd tijd dat we nog eens de adrenaline van de koers kunnen voelen. Of ik ambitie heb? Ja, zeker. Iedereen verwacht dat ik ga winnen, maar zo makkelijk is het niet. Ik ga me gewoon amuseren. We zien wel waar we stranden.”

Merlier heeft door de coronacrisis zijn Belgische driekleur niet vaak kunnen tonen. “Dat is jammer. Hopelijk word ik opnieuw Belgisch kampioen, maar dat wordt moeilijk. In het verleden is het nog niet vaak gebeurd dat iemand twee keer na elkaar het BK won.”

Naast Merlier staan ook onder anderen Sep Vanmarcke, Jonas Rickaert en Otto Vergaerde aan de start van de oefenwedstrijd in Wortegem-Petegem. Merlier neemt morgen eveneens deel aan de GP Vermarc. Nadien volgen de Ronde van Bulgarije, de Ronde van Tsjechië, Dwars door het Hageland, de TRW en de Brussels Cycling Classic.

Photo News

Lees ook: 

Experts Van Impe en Van den Broeck weten welke pittige uitdaging Evenepoel bij zijn eerste grote ronde wacht: “Misschien is ‘oeps’-momentje zelfs niet slecht”

Eindelijk weer koers: dit moet u allemaal weten over de vier wedstrijden van dit weekend 

Belgisch kampioen Tim Merlier die zijn nationale trui niet kan showen? Dan organiseert moeder wel een koers (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • louis meuleman

    Spijtig voor Tim Merlier net nu hij als kampioen van Belgie in de belangstelling stond zeer vriendelijke en gedienstige ploegmaat die altijd klaar stond om voor zijn kopman te rijden hopelijk word ge er nog voor beloond dit jaar veel succes