Ga naar de mobiele website
^ Top

Belgen De Plus en Serry moeten kopman Daniel Martin aan eindzege helpen in Ronde van Catalonië

TDW
Quick-Step Floors begint morgen met ex-winnaar Daniel Martin als kopman in de 97ste Ronde van Catalonië (Spa/WorldTour). De Ier, laureaat in 2013, kan in de zevendaagse rittenkoers rekenen op de steun van twee Belgen: Laurens De Plus en Pieter Serry.

De rest van de selectie bestaat uit de Italiaan Gianluca Brambilla, de Fransman Rémi Cavagna, de Spanjaard Enric Mas, de Duitser Maximilian Schachmann en de Tsjech Petr Vakoc.

"Hele ploeg voor Martin"
"We hebben grote ambities met Dan. Hij heeft zijn vorm al bewezen in Parijs-Nice en we hebben er vertrouwen in dat hij een mooi resultaat kan halen. De hele ploeg is er voor hem, al zijn enkele ritten ook op maat van Brambilla en Vakoc. Ook zij kunnen mikken op een mooie uitslag", zegt sportdirecteur Geert Van Bondt.

Ploegenchrono cruciaal
De ploegentijdrit in etappe twee, over 41,3 km, wordt belangrijk. "Het kan een grote rol spelen in de eindstand. We willen er de top drie halen", aldus Van Bondt. "Er zijn nadien nog twee aankomsten bergop. Maar als je in de tijdrit een halve minuut verliest, wordt het moeilijk dat in te halen."

TDW
AFPReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug