Belga Sport neemt je mee naar de wonderjaren van Tom Boonen: "Ik reed vroeger veel te zot"

Johan Museeuw feliciteert Tom Boonen met zijn derde stek in zijn eerste Parijs-Roubaix in 2002.
NICO VEREECKEN/PHOTONEWS Johan Museeuw feliciteert Tom Boonen met zijn derde stek in zijn eerste Parijs-Roubaix in 2002.

Belga Sport vertelt vanavond in de laatste aflevering van de nieuwste reeks het verhaal van Tom Boonen. De man die in 2017 zijn allerlaatste wedstrijd in het profwielrennen reed. Nota bene in Parijs-Roubaix, daar waar het voor hem in 2002 allemaal begon. In zijn allereerste 'Helleklassieker' verbaasde Boonen meteen vriend en vijand. "'Mijne knop' is pas omgedraaid tijdens die beruchte Parijs-Roubaix met Museeuw. Toen heb ik pas tegen mijn vrouw gezegd: ‘Hallo, die kan iets.’, vertelt zijn vader André Boonen. Johan Musseuw won die dag in de herfst van zijn carrière. "Je staat dan naast elkaar en dan zeg je tegen hem: 'Jij bent mijn opvolger'."

Lees hieronder verder.

Belga Sport gaat ook terug naar het prille begin van zijn carrière. Naar de jeugdjaren van 'Tornado Tom'. "Ik reed toen nog veel te zot", doet Boonen zelf uit de doeken. Zijn vader had een gepaste oplossing om het koersgedrag van zijn zoon te veranderen. "Hij koerste heel uitbundig. Hij ging achter alles wat bewoog. Dat je denkt: ‘Shit, hij is straks weer tweede of derde’. Want je kan niet blijven geven natuurlijk. Op een gegeven moment zag je dat hij wat weemoedig werd. Ik zei tegen hem: ‘Kijk, vandaag ga je eens kalm blijven. Doe je dat niet, dan ga je met de fiets naar huis.’”

Belga Sport, vanavond om 20u35 op Play Sports van Telenet.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Davy Liebrand

  Toprenner !!! We zullen hem missen komend voorjaar

 • Marlies Schoefs

  Wonderjaren die heb ik gemist

 • François Caspeele

  Ik denken dat hij te veel drugs nam en toen het niet meer kon is hij beginnen verliezen

 • Jan Van Rompaey

  Wie van deze twee laatsten pakte het meest?

 • kamiel Beke

  Museeuw tegen Bonen, ik zal je vertellen hoe je gesneden brood en de bijtjes moet verwerken.