Bauhaus pakt de bloemen in openingsetappe Ronde van Azerbeidzjan

Phil Bauhaus (archieffoto).
epa Phil Bauhaus (archieffoto).
De openingsetappe in de Ronde van Azerbeidzjan (2.1) werd vandaag een prooi voor de Duitser Phil Bauhaus. De renner van Bora-Argon 18 was na 154 kilometer van de hoofdstad Bakoe naar Sumayit sneller dan de Australiër Scott Sunderland (Team Illuminate) en de Italiaan Luca Wackermann (NASR-Dubai). Bauhaus is meteen ook de eerste leider.

Zamri Mohd Saleh (Terrengganu) koos voor een eenzame vlucht vooruit na enkele kilometers. Het peloton gunde hem een ruime voorsprong, negen minuten. Zeven renners probeerden nog in de tegenaanval te gaan, maar zij kregen geen ruimte van het peloton.

Bij de eerste doortocht aan de finish was het verhaal uit voor Saleh en daarna volgden nog enkele aanvalspogingen. Zo grepen Elchin Asadov (Synergy Baku Cycling Project), Alexander Evtushenko (Gazprom-Rusvelo) en Nikita Stalnov (Astana City) één minuut bonus, maar ook aan hun ontsnapping kwam op tien kilometer van de finish een eind. Het peloton bereidde zich voor op een sprint en daarin toonde Bauhaus zich de snelste.

Het is voor de 21-jarige Bauhaus zijn eerste overwinning van het seizoen, eerder werd hij dit jaar ook al eens tweede in de ochtendetappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde, waar zijn landgenoot Marcel Kittel won.