Basso wil superknecht zijn van Contador

AFP
Ivan Basso ziet voor zichzelf een rol weggelegd als superknecht van Alberto Contador. Dat zegt de inmiddels 37-jarige Italiaan bij cyclingnews.com. Basso heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij Tinkoff-Saxo en wil zijn Spaanse kopman bijstaan in diens jacht op succes in de Giro en de Tour.

Basso keerde na zeven jaar Liquigas, en later Cannondale-Liquigas, terug onder de vleugels van Bjarne Riis, voor wie hij eerder tussen 2004 en 2006 reed. De Italiaan kende twee slechte jaren, maar voelt zich nog niet versleten. "Ik heb mijn hart laten spreken", zegt Basso. "Ik had meer opties, maar dit is de beste keuze. Ik had dit jaar een goede voorbereiding, maar het kwam er niet uit. Het heeft niets met leeftijd te maken. Als je evenwel niet meer presteert zoals in het verleden, moet je je doelen aanpassen."

Toch verandert er niet heel veel volgens Basso. "Als je Alberto wilt helpen, moet je er staan op het moment dat er niet veel renners voorin meer over zijn. Dat verandert niet. Alleen wil ik nu een superhelper zijn en een leider voor de jongere renners in de ploeg. We willen de beste van de wereld zijn."